Despre Cetatea Rasnov

Rasnov

a
         21 Mar 2018 16:32
0 votes
  1 comment
  297 views
  SHARE:
Cetatea Râșnov este una dintre cele mai impozante și bine păstrate fortificații din Transilvania. Prima mențiune documentară despre cetatea țărănească a Râșnovului datează din anul 1335 când cu ocazia unei noi năvăliri a tătarilor în Țara Bârsei, a fost pustiit întregul ținut, în afară de cetatea de pe dealul Tâmpa de la Brașov și de cetatea Râșnovului, care fiind puternic fortificate au rezistat atacurilor, salvând viața locuitorilor refugiați între zidurile lor. În anul 1427 împăratul Sigismund de Luxemburg a vizitat Cetatea Râșnov, pe care a trecut-o în administrarea comunității locale, căreia i-a acordat rangul de târg.
Pe lângă însemnătatea istorică pe care o poartă această cetate impozantă, diverse legende s-au născut în jurul ei în decursul anilor. Bătrânii din zonă susțin că au auzit din moși strămoși cum că în urmă cu 300 de ani, doi prizonieri au fost puși să sape o fântână. Dacă reușeau să ducă munca la bun sfârșit, aceștia urmau să fie eliberați. După mai multe săptămâni de trudă, cei doi au ajuns să sape nu mai putin de 147 metri în pământ, adică cam cât ar avea un bloc de 50 de etaje.
În cele din urmă, cei doi au fost eliberați și au plecat unde au văzut cu ochii. Legenda mai spune că această fântână ascunde o comoară impresionantă. Nu se știe cine ar fi îngropat-o acolo, dar există foarte mulți galbeni ascunși în fântâna din Cetatea Râșnovului.
Din dorința de a o reintegra în circuitul turistic al cetății, autoritățile locale au trimis mai mulți alpiniști pentru a coborî în adâncimile fântânii. Ei aveau misiunea de a controla soliditatea structurii și de a o curăța de gunoaie și de alte impurități. După aceea, autoritățile locale vor să obțină autorizația de la Inspecţia Muncii pentru ca turiștii curioși să poată coborâ în fântână și să caute comoara misterioasă.

Este greu de spus dacă legenda din bătrâni este adevărată sau nu, dar se pare că autoritățile locale au înțeles modalitatea de a atrage cât mai mulți turiști în orașul lor. Așadar, dacă sunteți pasionați de găsirea comorilor sau pur și simplu de alpinism, nu trebuie să ratați o coborâre fascinantă într-o fântână săpată de doi oameni care visau la un concept filosofic, a cărui semnificație ar putea fi rezumată prin sintagma „lipsa constrângerilor”, denumit libertate.

How useful did you find this article?

  SHARE:


Write a comment (*)

1 comment

0 votes

Localities

Emotions

Travel themes

Travel Style

Tags

Clear all filters

You might also be interested in ...

This site uses cookies for a better user experience. By accepting them, you agree to the use of this information. Read more.